Direct soliciteren als chat operator

Teksten schrijven

Teksten schrijven

Vandaag hebben we twee links voor je naar websites waar je direct kunt solliciteren als chat operator. Het betreft freelance thuiswerk tegen geringe tot matige vergoedingen. Het kan echter wel een heel handige en makkelijker manier zijn om geld bij te verdienen.

Als chat operator beantwoord je berichtjes van andere mensen. Daar verdien je per berichtje een aantal cent mee. Meestal start het tarief bij 10 cent per verstuurd berichtje, zodat je tien berichtjes moet versturen om 1 euro te verdienen. De chats zijn sociaal van aard, vaak romantisch en soms ook erotisch. Dit verschilt per website. Je moet daarom echter wel altijd minimaal 18 jaar zijn om te kunnen meedoen.

De eerste website is OperatorGezocht. Daar vul je eerst wat gegevens over jezelf in en of je dit werk al eerder hebt gedaan. Vervolgens wordt getest of je geschikt bent voor het werk door een aantal proefberichtjes te beantwoorden. Hou daarbij in gedachten dat je niet te kort antwoordt, maar ook niet te lang. Hou het bij drie tot vier zinnen. Eindig als dat maar even kan met een vraag aan de fictieve persoon die het berichtje stuurde, want zo laat je zien dat je je best doet om het gesprek op gang te houden. Haak als het mogelijk is in op wat de ander schrijft. Schrijf ook netjes en dus zoveel mogelijk zonder schrijffouten.

De tweede website waar je meteen als operator voor chats kunt soliciteren is ChatOps. Ook daar moet je natuurlijk wat gegevens over jezelf invullen, maar hier hoef je bij je aanmelding (nog) geen proefberichten te schrijven. De verdiensten lijken op het oog identiek aan die bij OperatorGezocht.

Chat operators vinden is voor bedrijven zoals de hierboven genoemde websites vaak geen probleem. Het vinden van gemotiveerde mensen die kwaliteit leveren en veel beschikbaar zijn is echter lastiger. Daarom zijn er voor mensen met veel inzet die goede chats leveren vaak de mogelijkheid om snel door te groeien en de verdiensten te verhogen. Ook wanneer je in het weekend of in de avond of nacht wilt werken kun je direct meer verdienen.

3 gedachten op “Direct soliciteren als chat operator

Geef een reactie