eBay als alternatief voor Marktplaats

ebayWanneer je denkt aan het online kopen en verkopen van tweedehands of zelfgemaakte producten dan denk je waarschijnlijk al snel aan Marktplaats.nl. Dat is ook wel logisch, want Marktplaats is verreweg de populairste en meest gebruikte tweedehandssite van Nederland. Toch zijn er natuurlijk ook nog andere websites waar je terecht kunt voor het verkopen van je spullen of het aanbieden van je diensten.

De belangrijkste daarvan is eBay. Dat was ook in Nederland een populaire site, totdat Marktplaats opkwam. Toch kun je er nog altijd prima zaken doen en heeft eBay ook wel degelijk enkele voordelen t.o.v. Marktplaats.

Ten eerste heb je er beter de mogelijkheid om je spullen te verkopen aan een internationaal publiek. Het is bijna even makkelijk om kopers uit België, Frankrijk of Duitsland te vinden als het is om een Nederlandse koper te vinden op Marktplaats. Dat is natuurlijk niet interessant wanneer je alledaagse producten verkoopt, of wanneer mensen die spullen alleen af kunnen komen halen. Maar wanneer je duurdere items verkoopt, die bijvoorbeeld interessant zijn voor verzamelaars, kan internationaal aanbieden de prijs verhogen of de kans vergroten dat je het artikel überhaupt weet te verkopen.

Bij eBay is het ook heel makkelijk om een eigen winkel op te zetten waar je al je producten in kwijt kunt. Die winkels werken prima en je krijgt er ook een goede exposure mee. Er zijn verschillende abonnementen, waarbij ook rekening wordt gehouden met beginnende shopeigenaren die nog niet zoveel verdienen.

 

Geef een reactie