Geld verdienen met ambachtelijke producten

hangopDeze week lazen wij een interessant artikel op de website van De Ondernemer. Daarin komen vrouwen aan het woord die op een bijzondere manier thuiswerk voor zichzelf bedachten. Het verhaal begint bij Eline Tromp-Vrielink die een man heeft die vaak van huis is omdat hij in de off-shore werkt. Ze houdt van koken en verzon iets waarmee ze daarmee wat kan bijverdienen.

Dat doet ze door hemelse hangop te maken. Hangop is een melkproduct met een structuur die aan kwark doet denken. Je maakt het door volle yoghurt of karnemelk in op een doek uit te laten lekken gedurende ongeveer tien uur. Zo verdwijnt het grootste deel van het vocht en hou je de hangop over.  Eline maakt inmiddels verschillende smaken hangop die ze onder de naam Zuster Evie verkoopt, het is inmiddels een landelijke hit.

Het verhaal van Zuster Evie is een goed voorbeeld van hoe je door een simpel idee vanuit huis op een relatief makkelijke manier geld kunt verdienen. Ook als je weinig tijd hebt overdag, want Eline heeft tijdens het uitlekken van de hangop genoeg tijd om voor het huishouden en haar kinderen te zorgen. Inmiddels werkt ze samen met tal van andere vrouwen die ook hangop voor haar bedrijfje maken.

Zou jij ook wel zo’n hangopmama kunnen worden? Of heb je iets anders waar je goed in bent om wat geld mee te verdienen? Vaak kan het gewoon vanuit huis en als je zoiets als hangop weet te bedenken hoef je er ook nog eens niet zoveel tijd aan kwijt te zijn. Huisgemaakte producten zoals appelmoes, hangop en bijvoorbeeld jam is erg in trek momenteel dus je weet het maar nooit wanneer je plotsklaps op een succesformule stuit!

Geef een reactie