Pas op voor dit risicovolle thuiswerk

post-doorsturenDe afgelopen weken zien we her en der steeds meer advertenties opduiken die heel eenvoudige werkzaamheden promoten die onschuldig lijken maar erg risicovol kunnen zijn. We bedoelen advertenties waarbij je wordt gevraagd om zogenaamd een soort postsorteerder te worden, waarbij je post van verschillende mensen uit moet zoeken en door moet sturen naar andere adressen.

Pas hiermee op en reageer liever niet. Uiteindelijk word je namelijk niet betaald voor het ‘sorteren’ en doorsturen, maar voor het feit dat iemand anders zijn of haar post op jouw adres mag laten bezorgen en het dan alsnog thuis krijgt. Je moet jezelf dan altijd afvragen waarom die persoon de post niet rechtstreeks kan krijgen. Als je het doorstuurt naar ze, dan hebben ze toch gewoon een adres en een brievenbus? Natuurlijk hebben ze dat, dus de post die ze krijgen is blijkbaar niet helemaal pluis.

Op deze manier je adres beschikbaar stellen kan ervoor zorgen dat je ongewild betrokken raakt bij duistere en soms zelfs criminele activiteiten. Het lijkt heel makkelijk verdiend en wordt daarom uiteraard heel mooi voorgespiegeld. Maar uiteindelijk kan deze activiteit je heel duur komen te staan. Stel je voor dat iemand ondergedoken is en daarom zijn eigen adres liever niet openbaar kenbaar maakt. Je kan dan heel direct in gevaar komen wanneer mensen denken dat jij de ondergedoken persoon bent omdat je zijn of haar post ontvangt.

Geef een reactie